Prima / Noutăţi / Anunț: Vineri, 26 mai, ora 19:50 va fi difuzată emisiunea Bună seara din penitenciarul Rezina
imprimare
Anunț: Vineri, 26 mai, ora 19:50 va fi difuzată emisiunea Bună seara din penitenciarul Rezina
 
23.05.2017     Accesări: 3214 

În premieră pentru Moldova, renumitul talk -show socio-politic interactiv Bună seara cu Mircea Surdu va fi difuzat dintr-un studiou improvizat în penitenciarul Rezina.

Printre invitați și public sunt persoane condamnate la detenţiune pe viață, angajați ai penitenciarului Rezina, reprezentanți ai conducerii Departamentului Instituțiilor Penitenciare și ai Ministerului Justiției al Republicii Moldova, un șef de penitenciar din Norvegia precum și societatea civilă.

Acest talk-show pune în dezbatere subiecte de actualitate, iar vineri seara, tema este detențiunea pe viață în Moldova și mecanismul de liberare condiționată a deţinuţilor pe viaţă. Dezbaterea s-a bazat pe constatările unui studiu privind detenţiunea pe viaţă în Moldova lansat recent de către NORLAM.

Evenimentul se încadrează într-un proces iniţiat de NORLAM cu un an în urmă prin proiectul Hamlet implementat de către Centrul de Arte Coliseum în Penitenciarul Rezina cu susţinerea donatorilor internaţionali. Pe 10 - 11 mai 2017 NORLAM a organizat o conferinţă internaţională pe aceeaşi temă la care au participat reprezentaţi din justiţie şi mediul academic care au vizionat spectacolul Hamlet: Proces în ograda Penitenciarului Rezina. Pe 21 mai cu ocazia Concertului de muzică norvegiană organizat de Ambasada Norvegiei la Bucureşti, în Filarmonica Naţională au fost expuse fotografiile realizate în proiectul Hamlet.

Producător și prezentator al emisiunii este Mircea Surdu, Director general TV Moldova 1, regizor - Diana Donică, asistent regizor - Eugeniu Popovici, iar redactor - Leonid Melnic, șef Departamentul Producție TV, IPNA Compania „Teleradio-Moldova".

Tot pe 26 mai, la ora 13:00 va avea loc premiera documentarului Teatru şi Puşcărie realizat în baza proiectului Hamlet, în incinta Cinematografului Odeon în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar Cronograf.

 

Fotografii realizate de fotograful Ramin Mazur

 

 


Despre NORLAM      Noutăţi      Proiecte şi activităţi      Documente      Sistemul norvegian de drept      Rapoarte anuale
Tel. (+373 22) 27-43-30
(+373 22) 83-81-92, 83-81-93
Fax. (+373 22) 27-43-30
Creat de brand.md total vizitatori: 758841